UpdatesLessen van een echte ambassadeur

19 juni 2013

Miriam Blaak is ambassadeur van Uganda en vertegenwoordigt haar land in de Benelux regio. Zij weet als geen ander wat een echte ambassadeur moet weten en kunnen. Tijdens een van de Academy Workshops uit de Ambassador Academy voerde zij een gesprek met een zaal vol potentiële ambassadeurs. ‘Inspirerend’ en ‘wat een energie heeft ze’, waren de reacties uit de zaal.

Zelfrespect

De belangrijkste kenmerken van een ambassadeur liggen volledig in lijn met het profiel dat AmbassadorWise hanteert: Zonder zelfrespect kun je geen ambassadeur zijn. Je moet er van houden om met mensen te werken en goed weten wat de ander nodig heeft door te luisteren. Soms moet je goed doordenken hoe je eigen ambitie past binnen hetgeen je vertegenwoordigt. Op zulke momenten moet je goed voor ogen houden waar je het voor doet’.

Waar het gebeurt

En ook ‘Echte verandering gebeurt in de wandelgangen. Zorg dat je er bij bent. Een sterk netwerk helpt je daarbij. Maar die kun je alleen optimaal benutten als je uit oprechte interesse met mensen verbonden bent en het leuk vind er tijd voor te maken. Anders houd je het niet vol.

Bewuste keuze

Saillant detail is dat Mirjam van oorsprong Nederlandse is en bewust gekozen heeft voor het Ugandese burgerschap. Dan ben je toch ambassadeur in hart en nieren?! Een heel bijzondere vrouw met een prachtig verhaal.

Waar vind je ons? 

Transform4C werkt vanuit Zwolle en Den Haag en de Places2B

Neem gerust contact op! 

+ 31 614 22 30 52

© 2022 Transform4C

Lees hier onze Privacy Verklaring

2022