Transformatietools

Zet de versnelling in Transformatietools

Transform4C heeft diverse tools voor experts en leiders in huis waarmee het transformatieproces naar een hoger plan getild kan worden : vanuit analyse en praktijkervaring weten we dat er veelal versterking nodig is in capaciteit en community communicatie. Daarvoor ontwikkelden we drie transformatietools:

  • FastForward Vision
  • Frontrunner Focus
  • Process Support

TRANSFORMATIETOOLFastforward Vision

Visie is de nummer 1 succesfactor om transitie te versnellen : hiermee wordt richting gegeven aan de organisatie om verandering vorm te geven. Het programma FastForward Vision levert een wenkend perspectief letterlijk in beeld te brengen en te vertalen in een krachtig narratief. De meeste organisaties  hebben visies op papier, maar vertalen deze niet in een concrete manier die bijdraagt aan transitiewerk.

Dit programma bestaat uit drie stappen:

  • Intake en samenstellen team
  • Werksessie van een dag met een krachtteam – voorbereid en begeleid door een 100MTC expert
  • Uitwerking in een infographic door een 100MTC Expert illustrator.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om met onze experts uit het netwerk deze visie tot leven te wekken met een krachtige crossmediale compositie in video en/of andere content met experts uit ons netwerk.

TRANSFORMATIETOOLFrontrunner Focus

Frontrunner Focus is een krachtige tool om in heel weinig tijd de collectieve intelligentie van de organisatie maximaal in te zetten voor transitiewerk. De opbrengst van dit programma is geschikt voor organisaties die toe zijn aan de fase om prioriteiten te stellen in het transitiewerk met draagvlak of die willen bijdragen aan versnelde ontwikkeling van betrokken doelgroepen.  In 2 rondes van 10 minuten verspreid over 3 dagen, halen voorlopers ideeen en oplossingen bij elkaar waar anderen meerder dagen een workshop voor moeten hosten.

Dit programma bestaat uit de volgende stappen:

  • Voorbereidende werksessie van 1,5 uur
  • Vragenlijst invullen : 2 * 10 minuten via een smartphone
  • Resultaten bespreken in een werksessie van 1,5 uur

Hoe werkt Frontrunner Focus? Lees hier meer.

De tool wordt vaak ingezet in combinatie met een Experience en maakt onderdeel uit van de Shorttrack. Specifiek inzetbaar voor doelgroepen, zoals leiderschap en jongeren.

Het is verplicht voor richtlijnen zoals de CSRD en de CO2 prestatieladder om engagement te organiseren. Vaak kosten reguliere praktijken hiervoor meer energie dan nodig. Frontrunner Focus is razendsnel en supereffectief!

TRANSFORMATIETOOLProcess Support

Het doel van Proces Support is om te zorgen voor voldoende capaciteit om transitiewerk te verzetten. Met name in de fase waarin met sprints gewerkt wordt, is dit nodig om diverse groepen bij elkaar te brengen en het ontwerpen en ontwikkelen van het proces in transitiewerk te begeleiden.

Deze rol wordt bij voorkeur vervuld door jongeren in een periode van minimaal 6 maanden gedurende min. 20 uur per week. Deze jongeren worden begeleid door een expert van 100MTC op het werken met transitie.

Waar vind je ons? 

Transform4C werkt vanuit Zwolle en Den Haag en de Places2B

Neem gerust contact op! 

+ 31 614 22 30 52

Social media

© 2023 Transform4C

Lees hier onze Privacy Verklaring