Hoe jongeren als Shortcut bijdragen aan het versneld halen van 2030-doelen!

Op weg naar de Shortcut voor de Future : versnellen in transitie dankzij de Next Generation  

De nieuwe generatie speelt als geen ander de hoofdrol in het realiseren van de transitiedoelen: niet alleen zijn zij belanghebbende, zij zijn ook fris en flexibel genoeg om de leiding te nemen in de versnelling. Daarvoor hebben zij wel de juiste kennis, mindset en tools nodig om te kunnen transformeren. Dat leer je namelijk niet op school. Hoe zorgen we dat de nieuwe generatie klaar is om om te gaan met transitie opgaves als ze straks aan het werk zijn? Hoe zorgen we dat vers talent behouden blijft en niet vertrekt uit teleurstelling over de werkelijke praktijk van transitie? Hoe kan een toekomstig werkgever optimaal deze generatie inzetten door en met leiderschap?

De antwoorden op deze vragen zijn voorhanden en worden gedeeld op 25 april tijdens het Future Generation Event : Shortcut to the Future. Dit event wordt georganiseerd voor employer brands, leiders uit onderwijs, overheid en bedrijfsleven en jongeren en hun vertegenwoordigers met ambitie in transitie. door Expertburo Transform4C i.s.m. het internationale platform van transformatie experts 100 Months to Change en ABN AMRO. De missie : let’s collaborate to accelerate!

Goed voorbeeld doet volgen 

Er zijn al veel en verschillende toffe initiatieven waarbij jongeren als toekomstige generatie het podium krijgen of empowered worden om bij te dragen aan het realiseren van de transitiedoelen. Er zijn nog weinig initiatieven waarbij ingezet wordt op het versneld implementeren van transitiedoelen door de inzet van jongeren.

ABN AMRO vertelt de ambitie en ervaring met het fenomeen Future Generation Board, een vernieuwende manier om jongeren te betrekken en stem te geven in het toekomstbestendig besturen van de organisatie.

Transform4C heeft de rol van jongeren in transitie als shortcut opgenomen in de Theory of Transformation als theoretisch fundament en presenteert inzichten uit 20 maanden werken met transitieleiders op dit onderwerp. Ook presenteren zij Plan Impact – een nieuw platform voor employer brands en onderwijs om samen werken op de Shortcut!

Ook geven we jongeren het woord die net aan de start staan van hun loopbaan, of in het laatste jaar van hun studie en hoe zij aankijken tegen werken aan transitie in de praktijk.

Start van Plan Impact

Plan Impact is een programma waarbij we zoveel mogelijk toekomstig professionals willen inspireren en empoweren in transitie opgaves en vanuit dat werk ontdekken wat deze groep nodig heeft om nog meer impact te maken. Dit wordt een game changing programma van ongeveer 2 jaar voor voorlopers in transitie : door samen te werken met deze generatie in het platform 100 Months to Change kiezen we de snelste weg naar toekomstbestendige organisaties. Dit is reeds bewezen in het werken met transitieleiders in het platform gedurende de afgelopen 20 maanden.

Concreet gaat met Plan Impact met een team aan de slag met een community van docenten om samen 10.000-en studenten en meer te bereiken van hogescholen en universiteiten. Plan Impact deelt kennis en ervaring over transitie in de praktijk en haalt op hoe studenten deze kennis en ervaring verwerken. Dit geeft op schaal een beeld hoe studenten tegen transitie en hun eigen rol aankijken en wat nodig is voor hen en toekomstig werkgevers om hier succesvol mee om te gaan. De manier waarop Plan Impact wordt georganiseerd is de community aanpak van pioniers : zij bewezen immers al hoe het succesvol kan zijn om aan transitie te werken en dat mede mét jongeren te organiseren. Deze aanpak is reeds in Mexico en Texas US succesvol geweest, mede dankzij de internationale collega’s uit het platform 100 Months to Change. Op 25 april kickstart de voorbereiding van Plan Impact op het Next Generation Event ‘Shortcut to the future’. Deze bijeenkomst presenteren we de missie en de mogelijkheden om samen te werken. Het is een besloten bijeenkomst voor partijen uit het netwerk van 100MTC.

Interesse?

We komen graag in contact met foundations en Employer brands met interesse om samen te werken op het bereiken van deze doelgroep door middel van een financiële bijdrage.

Interesse om samen te werken op de missie? Dan organiseren we graag een startgesprek met je. Dan vertellen we meer over de opzet van Plan Impact en overleggen we de mogelijkheden om samen op te trekken in de crowdfunding en verdere samenwerking.

Interesse om aanwezig te zijn? We nodigen een besloten gezelschap uit. Ben je niet uitgenodigd, maar wil je er wel graag bij zijn? Neem contact met ons op!

You may also like these: