Focus voor het najaar met een slimme tool

Vastberaden om na je vakantie ‘nu echt minder druk te zijn’? Ga je ‘het nu echt anders aanpakken!’ na deze vakantie? Vooral bij leiders die werken aan transitie opgaves speelt dit : it comes with the job! In het platform delen we een slimme tool om hiermee te helpen. Ontdek Frontrunner Focus en werk met meer impact in minder tijd!

Transitiewerk heeft als kenmerk dat het uitdagend is om de agenda goed op orde te houden. Voorlopers floreren doordat zij heel goed zijn in het organiseren van focus. Dat doen zij door collectieve intelligentie optimaal te benutten en draagvlak te organiseren. Vele schouders maken licht werk immers.

Doe je dat niet goed, dan wordt het een sneeuwbal en ….ja dan ben je er straks heel druk mee…..met het risico op frustratie van jezelf en anderen.

Ook staan de budgetrondes weer voor de deur : hoe krijg je focus in alle ideeen en hoe weet je waar het meeste draagvlak voor is?

Het transitiewerk kan ook met meer impact in minder tijd.

Ontdek Frontrunner Focus > een unieke transformatietool om in korte tijd tot prioriteiten met draagvlak te komen. Klik hier.

Voorbeeld 

Een goed voorbeeld is een internationaal bouwbedrijf dat onder invloed van wetgeving, externe druk van ngo’s en medewerkers met ambitie tot een versnelling in het transitiewerk wilde komen. Met een krachtteam werkten we aan een visie met focus op twee onderwerpen voor een sprint. Daarna werd deze in een Experience Let’s Go Beyond besproken met de eerste groep ‘willing’ en kritische stakeholders die nodig was / is om de visie tot leven te wekken en de acties met tempo te realiseren en daar van te leren. De Frontrunner Focus tool hielp om na het gesprek van de Experience in heel korte tijd met weinig werk van deze ‘10%’ te weten hoe ze in het onderwerp zaten en hoe het nog slimmer kon. Wat bleek : een van de ideeën werd al uitontwikkeld en het andere onderwerp kreeg gouden tips om op te kunnen schalen. Daarnaast kwamen er vele low hanging fruits uit naar voren, zoals het versneld elektrificeren van het wagenpark. En het elimineren van de gehaktbal uit de kantine : dat was weliswaar wat minder populair.

Wil je meer over dit verhaal lezen, lees dan de herziene versie van het boek Klimaatwerkers.

Meer weten over deze tool: geef je op voor de MasterClass Frontrunner Focus op 4 oktober om 9 uur (45 minuten) of vraag een persoonlijk gesprek aan. Aanmelden kan met naam en motivatie bij contact@transform4c.com

 

You may also like these: