‘Kiwi’ is heftruckchauffeur in een vestiging van Chiquita in de UK. Hij participeerde in een engagement programma van ons met Chiquita International Brands. Deze opdracht was het leuke gevolg van deelname van de global CEO aan het programma ‘Undercover Boss’. Onze opdracht: help ons om Chiquita toekomstbestendig te maken met de Europese divisie van Chiquita. We werkten met een krachtteam aan een 4C the Future Perspectief en diverse Experiences op locatie om een aanzet te maken.

Een unieke deelnemer uit een van de Experiences is Kiwi. Zijn bijnaam is ‘Kiwi’, omdat ik oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland kom. Fruit en gezond eten is hier in de regio een aandachtspunt. De bekendheid van Chiquita en andere fruitleveranciers is hier veel te klein is. Als deelnemer aan de Experience van Chiquita kwam hij daarom met het plan om op scholen in de regio voorlichting te organiseren over bananen, de herkomst ervan en de gezondheidseffecten. In korte tijd verzamelden we presentatiemateriaal, zochten we contacten met scholen om ‘al het goede’ over de banaan te vertellen. In Nieuw-Zeeland was ik docent op een basisschool, ik vind het fantastisch dat ik dit weer een beetje terugkrijg in mijn huidige werk als heftruckchauffeur. Door een collega werd zelfs een samenwerking opgezet met een lokale dierentuin, omdat het plantaardig afval van de rijperij voor sommige diergroepen geschikt is als voedsel. Zonde om weg te gooien toch?’

Een bruisend en trots team
Door aan dit project mee te werken kreeg Kiwi en zijn team veel energie. Ze kregen de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, hun hart te volgen en ideeën te uiten en te realiseren. Het resultaat was een bruisend team dat initiatief neemt en een toegenomen gevoel van trots. De naam Chiquita werd door de acties op deze lokatie meer zichtbaar in de UK en de bewustwording om meer bananen te eten had een positieve impact op de verkoop. En de vrachtwagens….die kunnen nog steeds op tijd vertrekken, ook al stopte Kiwi nu ook tijd in ‘zijn’ project. Tot op heden spreekt men elkaar als team maandelijks om voortgang van ideeën te bespreken en nieuwe ideeën te lanceren. Vooral het management was blij met deze ontwikkeling : wat is er veel potentie bij onze mensen, dat we eigenlijk onvoldoende benutten.

Charlotte hielp om transformatieprincipes en focus aan te brengen in het bestaande Engagement programma met de tool Perspectief en deelde en co-faciliteerde 4C Experiences met teams. Tot slot zorgden we ervoor dat de mensen van Chiquita deze zelf kunnen uitrollen op andere plaatsen in een Krachtteam waarin communicatie en duurzaamheid de kar trokken.

Jaar:
2012
Diensten:
Full service
Opdrachtgever:
Chiquita
Functie:
Heftruckchauffeur en ambassadeur

Bekijk ook