Je zult maar honderden plantensoorten en bloemensoorten verhandelen en dan opeens komt er heel veel aandacht voor plastic vermindering. Wat doe je dan? Dan zet je een groep Frontrunners bij elkaar met ideeen en stel je vast dat er in heel weinig tijd heel veel winst te behalen is!

Met samenwerkingspartner Nyenrode gingen we met een groep van 15 personen uit alle units van de organisatie aan de slag om tot slimme oplossingen voor de toekomst te komen. Door anders te kijken, anders te doen in een slim netwerk van gemotiveerde individuen kwamen er en grote en kleine top ideeen naar voren en nam de groep meteen het initiatief een deel te realiseren. Daar waar meer mandaat nodig was, werd het gesprek gestart.
Het heeft de deelnemers ook in de thuissituatie veel inzicht geleverd. Een van de deelnemers: toen ik eenmaal voor het werk was met plastic verminderen in het bedrijf, was ik me opeens ook thuis veel meer bewust van de hoeveelheid plastic die ik verbruik. En dus zijn we ook thuis mee aan de slag gegaan om zaken beter te scheiden. Je kijkt gewoon anders naar dingen door dit programma, alsof je een bredere blik hebt.

Het gaafst is de enorme hoeveelheid die we in onze keten, samen met de kwekers en de veiling, kunnen besparen.

Dit project was onderdeel van Frontrunners in Stewardship.

Opdrachtgever:
Dutch Flower Group

Bekijk ook