Acccountants hebben het druk met de implementatie van nieuwe ESG-regelgeving, zoals CSRD. Dit zorgt voor veel werk bij klanten die verplicht verantwoording moeten afleggen over niet financiële prestaties. Dat vraagt veel van de klant en accountant, zoals: hoe waardeer je die cijfers? Hoe zorg je dat de wetgeving niet de zoveelste tickbox actie wordt maar ook echt tot actie leidt?

EY loopt voorop onder accountants door de inzet van Experiences bij collega’s en klanten als manier om ESG thema’s en de droge doelen en criteria uit de CSRD wetgeving tot leven te wekken : wat betekenen deze onderwerpen in de praktijk? Door de verhalen achter de feiten te kennen, kunnen accountants de informatie beter beoordelen. Pas dan is de niet-financiele informatie voor leiders betekenisvol en een krachtig stuur voor het organiseren van de transitie opgaves.

Met EY hebben we hele toffe Experiences gedraaid met in totaal meer dan 300 medewerkers in bedrijfsvoering, consultancy en andere divisies in binnen en buitenland. Zo is bij deze Experience in Zwitserland de Experience Let’s Go Beyond ingezet om medewerkers te motiveren tot actie in het kader van het Environmental Action Plan om de eigen voetafdruk te verkleinen van de organisatie en de inzichten van pioniers mee te nemen in het werk met klanten. De acties zijn concreet vastgesteld en worden met krachtteams in regelmatige sprints versneld tot uitvoering gebracht.

‘Het geeft echt energie aan het werken met het EAP’ en ‘we willen meer dan tickboxen van indicatoren, de inzichten van pioniers zijn bruikbaar om ESG tot leven te wekken en sneller de doelen te realiseren. Nuttig voor ons als accountant en voor de klant’. ‘We kunnen zoveel meer’.

Wil je ook zo’n Experience, dat kan: incompany of individueel>> lees hier meer

Of kom naar Movietime en maak kennis met de Experience!

Opdrachtgever:
MVO Nederland

Bekijk ook