Portfolio

PortfolioInterface

Stel je bent een tapijttegelproducent in 1994 en je ziet als eerste in de branche het ligt om het helemaal anders te doen: van take-make-waste naar geheel circulair. Van topdown naar netwerkorganisatie. En van producent tot dienstenconcept?! Wat heb je dan nodig om dat ….in 2020!….gerealiseerd te krijgen? Bij dit fantastische bedrijf liggen de roots van ons concept en nog steeds doen we goed en graag zaken met elkaar. Regelmatig wisselen we netwerk uit en bezoeken we het mooie Awarehouse met onze opdrachtgevers voor inspiratiesessies. Inmiddels is de transformatiereis van Interface ook in de film Beyond Zero te zien.

Ray Anderson is de wijlen CEO van Interface en zette de toon met een radicale visie op pionieren in de Nieuwe Economie. Hij heeft weliswaar een groot stempel gezet, maar het zijn zijn medewerkers en partijen in de keten die de visie realiseerden. Roderick Conijn is zo iemand. Hij is sustainability ambassadeur van Interface van het eerste uur en zette deze visie om in actie. Roderick volgde de voorloper van de Game100Accelerator om zijn kennis en vaardigheden te vergroten die nodig zijn om zowel zijn ambitie als die van de organisatie te realiseren. Interface heeft een aanpak ontwikkeld die aan de basis ligt van de 10 succesfactoren aanpak van Transform4C. Met name hun onderscheid is de aandacht voor randvoorwaarden om te kunnen transformeren (Veer-elementen) en de inzet van een grootschalig meerjarig Accelerators programma met ‘ambassadeurs’.

Ambitieuze aanpak
“We hadden onder meer een inspiratiesessie over de betekenis van duurzaamheid voor ons vakgebied sales. In een andere sessie werden we in een internationale, cross functionele samenstelling uitgedaagd om ons eigen project te formuleren en te realiseren. Nu spreek ik met regelmaat voor grote groepen over onze organisatie en mijn rol als ambassadeur. Om met ze te delen wie we zijn maar ook om samen te werken en ideeën op te doen. De meetings met andere ambassadeurs en de netwerken waar ik mij inmiddels roer houden me scherp en mijn kijk op zaken is enorm veranderd. Ik ben er creatiever en kritischer door geworden en werk op een andere, betere manier samen met mensen in en om mij heen. En het mooiste van alles? Mijn sales resultaat wordt er beter van! ”

Gedeelde ambities
Interface is marktleider in modulaire vloerbedekking en heeft de ambitie om een duurzame en succesvolle organisatie te zijn. Deze ambitie is vanaf 1994 ingezet en gerealiseerd door oprichter Ray Anderson. Om dit succes te continueren en te borgen heeft Interface een ambassadeursprogramma van Ambassadorwise doorlopen met als doel een groep sustainability ambassadors te activeren die de ambitie van Interface en hun eigen ambitie samen laten komen in een voortrekkers en inspirerende rol.

Goed resultaat
De resultaten van het Ambassadeursprogramma hebben bijgedragen aan het behalen van de doelen van Mission Zero. Niet alleen de ambassadeursgroep, maar alle medewerkers werden alerter op de mogelijkheden tot slimme innovaties. Ambassadeurs worden in het programma heel specifiek uitgedaagd om een ‘business case’ te ontwikkelen voor hun idee. En dat maakt dat output van het programma heel tastbaar is en na enkele jaren zijn vele projecten gerealiseerd. Van kleine besparingen tot grootse plannen als het inmiddels veelbezochte Awarehouse en het ‘Net-works’-project. Deze innovatie is eigenlijk voortgekomen uit het idee van een bio-based product van een ambassadeur dat niet succesvol bleek. Door volharding werd een betere innovatie gerealiseerd, waarin door unieke samenwerking in de keten en met een non-profit organisatie succes werd geboekt. En zo zijn er nog vele tastbare voorbeelden te benoemen. Ambassadeurs geven aan dat het ambassadeurschap hen trots biedt, betere gesprekken binnen en buiten de organisatie en daarmee enthousiasme en motivatie. Vele alumni dragen tevens de kennis en contacten met zich mee en blijven veelal verbonden met de organisatie. Zie deze clip waarin ambassadeurs de resultaten laten zien die ze in bijna 10 jaar hebben neergezet.

Meer weten?
We spreken regelmatig met en over Interface op diverse podia. Lees ook dit paper over Ambassadeurschap als motor voor MVO implementatie of het artikel van een van de Ambassadeurs in Controller Magazine Of bekijk de korte video hieronder waarin de ambassadeurs van Interface vertellen over hun ervaringen.

© Beeld: Interface

Jaar:
2013
Opdrachtgever:
Interface
Diensten:
Perspectief, Experiences en Accelerators
Functie:
European sustainability ambassadeur

Waar vind je ons? 

Transform4C werkt vanuit Zwolle en Den Haag en de Places2B

Neem gerust contact op! 

+ 31 614 22 30 52

Social media

© 2023 Transform4C

Lees hier onze Privacy Verklaring