Als je als partij in de bouwketen echt iets wilt, moet je bij de investeerder zijn. In een spel van decennia ‘zo doen we het al’ is het soms een slimme omweg vinden en het anders doen dan de andere partijen. En wat kan je veel als ontwikkelaar van gevelsystemen. Want de toekomst van gebouwen ligt voor een groot deel in die gevel. Wat een wereld van mogelijkheden!

In drie jaar tijd ontwikkelen we meerdere ‘sprints’ van vooruitgang met de opdrachtgever Schuco NL. Schuco staat al jarenlang bekend om zijn goede kwaliteit in de markt. Maar in een behouden markt en een Duits moederschip is het niet eenvoudig om vernieuwende concepten op te schalen. Met een intrinsiek gemotiveerd salesteam en een zeer betrokken directie worden alle hens aan dek getrokken.

Werelddoelen als kompas
Schuco krijgt nieuw Perspectief door de toekomst te voorzien en te vertalen in een duidelijk Kompas: een grafische visie op de toekomst, een aanbod met oplossingen voor de uitdagingen van straks met de sustainable development goals als orientatiepunt. Alle medewerkers krijgen de Experience en denken mee over wat belangrijk is in de organisatie als je met die nieuwe transitie onderwerpen wilt werken. En en passant wordt er in ‘expeditieteams’ gewerkt aan vernieuwende projecten. Intern en bij het moederschip wordt het enthousiasme groter en bij klanten worden successen geboekt door de frisse, vernieuwende aanpak. Een prachtig project, met mooie -menselijke- mensen. Echt contact, een eerlijk gesprek en vooral heel veel lol maakten dit project een feest.

Onze bijdrage
Charlotte was drie jaar tijd betrokken als sparringspartner van het management team en coach van een van de kartrekkers. Maaike en zij faciliteerden diverse 4C Experiences met management team en medewerkers. Het project kreeg ondersteuning vanuit het Europees Sociaal Fonds, vanwege het hoge sociaal innovatieve karakter van het project.

Leuk detail is dat deze opdrachtgever zo enthousiast was over de resultaten van ons werk bij een andere opdrachtgever, dat ze zich bij ons melden voor advies.

Jaar:
2019
Diensten:
Perspectief en Experiences
Opdrachtgever:
Schuco
Functie:
Partner en ambassador

Bekijk ook